Tutkijat sanovat Ransomware-hyökkäykset nousevan, kun useammat ihmiset työskentelevät kotoa

Proofpoint-tutkimus osoittaa, että tietojenkalasteluun perustuvat ransomware-hyökkäykset ovat nousussa COVID-19-pandemiassa.

Tutkijat sanovat Ransomware-hyökkäykset nousevan, kun useammat ihmiset työskentelevät kotoa

Verkkoturvayrityksen Proofpointin julkaisema tutkimus osoittaa, että sähköpostipohjaiset tietokalasteluhyökkäykset ovat lisääntyneet ransomware-ohjelmien toimittamiseen viime kuukausina.

Mukaan raportin , ensimmäisen vaiheen käyttöönotossa ransomware ovat tiettävästi nousussa ja on pääosin suunnattu Yhdysvalloissa, Ranskassa, Saksassa, Kreikassa ja Italiassa.

Hyökkäykset näyttävät hyödyntävän nykyään kotona työskentelevien ihmisten virtaa COVID-19-pandemiassa. Lisäksi tutkimus osoittaa, että lunastusvaatimukset ovat erittäin alhaiset verrattuna näihin hyökkäyksiin yleensä nähden.

Keskimääräistä alhaisemmat lunnaat

Ransomware-sovellus nimeltä ”Mr. Robotti ”on aiemmin kohdistunut lähinnä ihmisiin ja yrityksiin ympäri Yhdysvaltoja. Tulokset viittaavat siihen, että tilanne on muuttunut viime kuukausina, kun kodinkäyttäjistä on tullut hyökkäyksen suurimpia uhreja. Ohjelmiston uuden käyttötarkoituksen heijastamiseksi lunastusmäärä on pudonnut niinkin alhaiseksi kuin 100 dollaria Bitcoin Future.

Avaddon-niminen lunastusohjelma jakoi yli miljoona viestiä yhdessä viikossa. Sekin tiedetään kohdistavan yhdysvaltalaisia ​​yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Avaddonin hakkerit tarjoavat ”24/7 -tukea”

Avaddonin takana olevat hakkerit vaativat usein 800 dollarin lunastusmaksuja salauksen valuutoissa, kuten Bitcoinissa. Mielenkiintoista on, että tämä erityinen joukkue tarjoaa uhreilleen ympärivuorokautisen tukipalvelun, joka tarjoaa heille neuvoja lunnaan maksamisesta ja kryptovaluuttojen toiminnasta.

Kyberturvallisuusyritys Symantec esti viime päivinä 30 yhdysvaltalaiselle yritykselle ja Fortune 500 -yritykselle kohdistetun ransomware-hyökkäyksen.