Market Wrap: Bitcoin øker på Square News til $ 10,9K; Desember Ether Options Pile Up

Bitcoin blinker grønt da Square konverterer noen av kontantene sine til krypto, mens eteropsjonshandlere gjør mange spill for desember utløp.

Bitcoin (BTC) handler rundt $ 10.890 per 20:00 UTC (16:00 ET). Får 2,1% i løpet av det forrige døgnet.
Bitcoins 24-timers rekkevidde: $ 10 532 – $ 10 962

BTC over 10-dagers og 50-dagers glidende gjennomsnitt, et bullish signal for markedsteknikere.

Bitcoins pris dukket opp torsdag, førte til høyere nesten umiddelbart etter kunngjøringen om at betalingsfirmaet Square hadde investert 50 millioner dollar for å kjøpe 4 709 BTC. Utviklingen presset prisen per 1 BTC til så høyt som $ 10 962 før den ble satt til $ 10 890 per pressetid.

„Nyhetene om at Jack Dorsey’s Square har kjøpt omtrent 50 millioner dollar i bitcoin, er et klart positivt resultat som ser ut til å ha drevet markedene høyere på grunn av positive følelser,“ sa Guy Hirsch, administrerende direktør i USA for multi-asset megling eToro. „Dorsey har lenge vært talsmann for den største kryptovalutaen, og dette trekket bekrefter hans bullish holdning og Square’s.“ Aksjekursen på Square (NYSE: SQ) steg også torsdag, med grønne 1,8% ved handelens slutt i dag.

„Å se tradisjonelle institusjonelle selskaper som Square investere i bitcoin for å holde på balansen etter at et børsnotert selskap som MicroStrategy kjøpte $ 250 millioner dollar i bitcoin som en“ sikring mot inflasjon „gir betydelig troverdighet til bitcoin,“ sa Michael Gord, sjef leder av handelsselskapet Global Digital Assets. „Administrerende direktør i MicroStrategy gikk til og med så langt som å kalle bitcoin overlegen kontanter“.

Hvis virkelig disse investeringene er et spill mot fiat, er US Dollar Index (DXY), et mål på greenback versus en blanding av andre valutaer, en måling å se på. Selv om den har tatt seg opp siden slutten av august, er den fremdeles i den relative nedturen for 2020 og var flat, i den røde 0,02% fra pressetiden torsdag.

Det positive markedssentimentet har absolutt oversatt til høyere enn gjennomsnittlig bitcoin daglig spotvolum. Store børser har allerede $ 332 millioner i volum så langt torsdag, høyere enn det gjennomsnittlige døgnet på $ 284 den siste måneden.

Mens bitcoinvolumet er opp torsdag, er volatiliteten fortsatt lav. I opsjonsmarkedet, seks måneders volatilitet ved pengeautomat (ATM), er forskjellen mellom opsjonen til bitcoinprisen på 65%. Sist gang det var så lavt var tilbake 31. juli.

„Kjøpspresset fra institusjonelle investorer øker, så vi ser en fin økning,“ sa Marc Fleury, administrerende direktør i Two Prime, et krypto kapitalforvaltningsselskap. „Det ser ut til at vi går inn i en tid med et oksemarked med lav volatilitet.“
Mange eteralternativer for desember utløp

Ether (ETH), den nest største kryptovalutaen etter markedsverdi, handlet torsdag rundt $ 351 og klatret 3,3% på 24 timer fra 20:00 UTC (16:00 ET).

Eteropsjonshandlere satser tungt på eiendelens pris på slutten av året. Over 473.500 ETH i åpen interesse er satt til utløp 25. desember, som er omtrent $ 166 023,00 i opsjoner til torsdagens spotpriser.

Vishal Shah, en opsjonshandler og grunnlegger av derivatbørsen Alpha 5, sier at handelsmenn begynte å pile opp eteropsjonsposisjoner for desember for en stund siden. „Det begynte virkelig å bli bedre med DeFi for noen måneder tilbake,“ sa han. Det er to hovedgrunner til opsjonsspillene, la Shah til. „Det er enten et spilt spill på DeFi som gjør det bra, eller som en halehekk mot ugyldige tap,“ sa han. Impermanent tap er når en investor bidrar til en likviditetsbasseng og midlertidig kan være dårligere stilt enn å bare eie eiendelen på grunn av ubalanser i protokollen.