Bitcoin er ‚favoritt‘ av kriminelle: Måleeffekt av skyld ved forening

2020 har vært et monumentalt år for kryptovalutamarkedet. For verdens største kryptovaluta, Bitcoin, så året drastiske fall i pris, så vel som et nytt ATH-sett i løpet av desember 2020. Det større kryptorommet har ikke bare sett økt adopsjon og større brukstilfeller, men 2020 var også året der andre rom i krypto som DeFi begynte å realisere sitt eget potensial.

Mens 2019 så mange tap som ble påført markedet som et resultat av voldsom kriminalitet i kryptorommet, har 2020 på mange måter vært en kjærkommen endring for både regulatorer og brukere.

Noen ting har endret seg, og andre har ikke gjort det

Det har skjedd mange endringer i kryptovalutaverdenen, og ganske mange av dem har vært positive. I tilfelle Bitcoin har 2020 vært karakteristisk for et år der store finansinstitusjoner har lagt merke til Bitcoins tilstedeværelse og potensial. Eksemplene angående Grayscales massive BTC-kjøp og MicroStrategys fortsatte investering er ofte sitert.

Anerkjennelsen Bitcoin har mottatt, på mange måter, plasserer den vekk fra mistanken den pleide å være rett for for noen år siden. Det som ikke har endret seg er imidlertid det faktum at når det ser ut til å være et tilfelle av kryptokriminalitet, er Bitcoin uunngåelig fortsatt den beste mynten for de fleste dårlige skuespillere.

I begynnelsen av året hadde New York Times-journalisten Nathaniel Popper sitert en rapport fra Chainalysis og bemerket at

„Ulovlig aktivitet så ut til å være en av de få delene av Bitcoin-økonomien som er ugjennomtrengelig for prisendringer, ifølge Chainalyses nye Crypto Crime Report.“

Elleve måneder siden denne uttalelsen ble gitt først, kan man argumentere for at Bitcoin fremdeles er den ubestridte favoritten blant dårlige skuespillere. Dette gjelder selv når forbrytelsen ikke er strengt kryptorelatert. Til tross for manglende anonymitet, selv i tilfeller der det kreves løsepenger, ser Bitcoin ut til å være favorittvalutaen. Og denne skylden fra foreningen kan være en av grunnene til at mange regulatorer og lovgivere fortsetter å være på gjerdet når det gjelder å gi større reguleringsklarhet for kryptorelaterte transaksjoner.

Mens Bitcoin kanskje må fortsette å håndtere sine oppfatningskamper, led kryptomarkedet generelt og Bitcoin, sammenlignet med tidligere år, mindre i 2020 av krypto-forbrytelser. I følge data levert av CipherTrace falt det totale tapet fra kryptotyveri, hack og svindel fra 4,4 milliarder dollar i 2019 til 1,8 milliarder dollar i løpet av de første 10 månedene av 2020. En av årsakene bak denne fallet, ifølge CipherTrace-sjef Dave Jevans kan krediteres,

“Det vi har sett er at børser og andre kryptovalutaaktører har implementert flere sikkerhetsprosedyrer. […] De har tatt veiledningen og implementert prosedyrene for å sikre pengene sine bedre. Så du kommer til å se mindre hacks i masseskala. “

Faktisk ga blockchain-analyseselskapet Elliptic nylig i sin rapport med tittelen „Financial Crime Typologies in Cryptoassets“ noen interessante innblikk i hvordan 2020 spilte ut når det gjelder kriminalitet. Rapporten bemerket mer enn 35 typologier for økonomisk kriminalitet som involverer bruk av krypto-eiendeler som Bitcoin, og fremhever en nylig trend av betydning, dvs. den økende bruken av personvernlommebøker i kryptovaskeringsprosessen.

Rapporten fremhevet,

«Minst 13% av all inntekt fra kriminalitet i Bitcoin ble sendt gjennom personvernlommebøker i 2020, opp fra bare 2% året før. I 2020 representerte dette over 160 millioner dollar i bitcoin fra darknet-markeder, tyverier og svindel ble hvitvasket gjennom personvernlommebøker.

Rapporten i spørsmålet fortsatte med å si at mens den samlede kriminalitetsgraden i krypto kan ha blitt redusert i 2020, sammenlignet med 2019, har det skjedd en utvikling som disse som kan være en bekymring de neste årene.

Så hvordan ser 2021 ut?

Vel, det er et vanskelig spørsmål å svare på, men det har vært studier som viser at det kan være medvirkende faktorer som kan gjøre kryptokriminalitet mer voldsomt i 2021. Kaspersky Labs ga nylig ut en rapport som prøvde å forutsi hvordan 2021 vil se ut. spesielt med hensyn til kryptovalutarelaterte forbrytelser, og interessant er det at COVID-19-pandemien sannsynligvis vil spille en rolle, akkurat som den har utøvd sin innflytelse i alle andre samfunnslag.

Rapporten fremhevet,

“COVID-19-pandemien vil sannsynligvis forårsake en massiv bølge av fattigdom, og det betyr alltid at flere mennesker ty til kriminalitet, inkludert nettkriminalitet. Vi kan se at visse økonomier krasjer og lokale valutaer styrter, noe som vil gjøre Bitcoin-tyveri mye mer attraktivt. “

Uansett om slike trusler materialiserer seg som et resultat av pandemi-indusert fattigdom eller ikke, har innsatsen blitt betydelig høyere for Bitcoin. På den ene siden er sperren av dårlig press som følge av dets tilknytning til th

e-magen til cyberspace har egentlig ikke påvirket den økte frekvensen av institusjonelle og private investorer, men man kan ikke være for sikker på hvor mange regulatorer i forskjellige land vil oppfatte dette.

I en verden som har mye å tjene på krypto-adopsjon, bør slike regulatoriske problemer unngås. Det er imidlertid mye å være håpfull for, da 2020 gikk relativt bedre enn 2019, når det gjelder den generelle sikkerheten til rommet, og man kan håpe at trenden vil fortsette i 2021.