Bitcoin Drops Meer dan 10%: Is de BTC-marktcorrectie hier?

Na het raken van een nieuwe recordhoogte van iets meer dan $34.000 op zondag, daalde de prijs van Bitcoin tot ongeveer $30.900 in de perstijd, een daling van bijna 10,6 procent. Terwijl sommige analisten zeggen dat de markten de schouders eronder zetten, lijken anderen te geloven dat het einde van de huidige Bitcoin-rally nabij is (of inderdaad, dat het er al is).

„Welp. Dat is een wrap. Ik zie jullie allemaal over 4 jaar!“, schreef cryptoanalist Joseph Young op Twitter nadat hij klaagde dat „de mensen Azië weer de schuld gaan geven van deze dip“.

De jongelui wezen er ook op dat de ,,Muntenbasis nu $50 lager dan Binance verhandelt,“ een factor die hij gelooft wijst op een cooldown in kleinhandelsenergie. „Dit betekent dat de agressieve accumulatie er niet meer is,“ zei hij.

„Ik verwacht een Market Cooldown.“

Daarentegen, „een paar dagen geleden had Coinbase een premie van ongeveer $150 tot $350 op zijn hoogtepunt,“ verklaarde Young. Maar hij gelooft dat de daling „niet een correctie hoeft te zijn,“ maar toch, „Ik verwacht een markt cooldown.“

„De walvissen in Azië hebben de laatste uren waarschijnlijk zwaar verkocht,“ voegde hij eraan toe, wat wijst op een schijnbare „- 3.001 BTC (~ $100 miljoen) storting in Bithumb.“ Tegelijkertijd is de termijnmarkt erg oververhit en overbevolkt.

„Beschouw de slechte scenario’s ook maar als.“

Joaquim Matinero Tor, een cryptocurrency waarnemer en Blockchain Associate in Roca Junyent, vertelde eerder aan Finance Magnates dat hij verwachtte dat Bitcoin een serieuze daling zou zien in de maand januari.

Specifiek, „Ik denk dat de prijs van Bitcoin onder de 18.000 dollar zal vallen en dan weer zal stijgen. Walvisbeleggers zullen verkopen zodra het boekjaar voorbij is. Januari kan dus een achtbaanrit zijn voor de cryptocentrische markt,“ vertelde hij aan de Financiële Magnaten.

De daling van de prijs van Bitcoin lijkt ook de prijs van Ethereum te beïnvloeden. De rally van Ether is zo sterk dat de totale prijs nog steeds meer dan 20 procent stijgt in de afgelopen 24 uur. De prijs van ETH heeft echter een neerwaarts traject laten zien in de loop van de laatste paar uur.

Jonge tweeted dat hij gelooft dat een daling van de prijs van Bitcoin later een prijsdaling in andere delen van de cryptosfeer zou kunnen signaleren.

„Bitcoin -> Ethereum -> alts -> DeFi bluechips -> correctie -> DeFi mid caps,“ schreef hij op Twitter. „Pas op voor hoge volatiliteit, beheers uw risico’s. Denk ook aan de slechte scenario’s.“

Een daling van de prijs van Bitcoin zou echter een aantal hoopvolle investeerders de kans kunnen geven om tegen een lagere prijs in BTC te springen.